Tästä nyt on taas viime aikoina puhuttu. Julkisen sanan neuvoston uusi pääjehu, Hyvärisen Pekka, on sitä mieltä, että kaikkien pitäisi kirjoittaa netissäkin omalla nimellä. Monet lehdethän esimerkiksi eivät enää hyväksy salanimellä kirjoitettuja kirjoituksia. Takana on mm. se ajatus, että nettikeskustelut siivoutuisivat rasismilta, herjauksilta ja kaikelta muultakin epäsovinnaiselta toiminnalta. No, näinhän ei varmastikaan tulisi tapahtumaan, vaikka ajatus sinänsä on kaunis. Toki määrällisesti epäsovinnaisuudet tulisivat vähenemään, mutta se vaarallisin ryhmä, eli ne todelliset hörhöt ja kansankiihottajat, jotka kirjoittelevat jo nyt omilla nimillään, saisivat vain enemmän huomiota, mainetta ja kunniaa. Viimemainittuja ainakin omilta kohderyhmiltään.

Luulisin, että ei se Hyvärisen Pekkakaan ihan niin jyrkästi ole asiasta tätä mieltä. Lehdistö vaan on taas tehnyt tehtävänsä ja kertonut asiasta omaan tunnettuun tyyliinsä.

Jos nyt kuitenkin kävisi niin, että omalla nimellä kirjoittaminen tulisi pakolliseksi, loppuisi meikäläisen nettikirjoittelu siihen paikkaan. Ei minulla mitään hävettävää tai salattavaa asian suhteen olisi, kunhan haluaisin vain pitää henkilöllisyyteni salassa ja olla vain Johnny The Fox tai eräs toinen nimimerkki erinäisillä muilla palstoilla. Lähes kolme vuotta olen nimittäin esiintynyt samalla nimimerkillä siellä sun täällä. Siitä ehkä myöhemmin jossain muussa yhteydessä enemmän. Täällä olen kuitenkin Johnny The Fox.

Seison tanakasti kaiken kirjoittamani takana, mutta en haluaisi alkaa selittelemään ihmisille kaikkia kirjoituksiani suullisesti. Jossain asioissa mielipiteeni ovat kuitenkin sen verran kärkeviä, että kaikki ihmiset eivät välttämättä niistä pitäisi. Lähipiirissäkään. Edes vaimo ei nimittäin tiedä näistä meikäläisen sivupersoonista. Tämä kirjoittelu on meikäläiselle jonkinlaista itsensä purkamista ja ajankulua. Välillä tulee osallistuttua vakavampiinkin keskusteluihin, mutta itse kirjoittelua en ota liian vakavasti. Kunhan kirjoittelen ja vastailen jos kysytään. Tämä on kuitenkin jonkinlainen virtuaalimaailma. Ei tämä ole oikeaa elämää, joskin osa sitä, mutta ei se silti saa haukata liian isoa osaa siitä oikeasta. ( Heh! Olipas lause, mutta jätetään se nyt kuitenkin siihen sellaisenaan.)

Keskustelupalstat on hyvä paikka etsiä hengenheimolaisia. Nykyään kun tuo sosiaalinen elämä ystävien kanssa ei ole enää niin aktiivista kuin se oli joskus. Ymmärrettävistä syistä - aika kulkee. Joskus keskusteluista saattaa löytyä jokunen kiistakumppanikin, mutta niinhän se on oikeassa elämässäkin. Eihän kaikki voi aina olla samaa mieltä. Siitähän se kunnon keskustelu vasta syntyy, kun kaikki eivät ole samaa mieltä. Tämä on myös hyvä syy esiintyä nimimerkin suojissa, kun ei koskaan tiedä minkälainen hörhö siellä toisessa päässä näppäimistöään naputtelee.