Kuulijan sinuttelu radiossa on yksi ärsyttävimmistä jokapäiväisistä asioista. Erityisesti Radio Nova, joka on muutenkin viimeisen päälle ärsyttävä radiokanava, on kunnostautunut tässä. Eipä kyllä monella muullakaan radiokanavalla, etupäässä kaupallisilla, ole paljon kehumista asian suhteen.

Lisäksi Nova pyrkii olemaan viimeisen päälle neutraali, niin juttujen, juontajiensa ja musiikkinsa kanssa, että jo pelkästään se saisi minut höyryämään. Kanava, joka pyrkii viimeiseen saakka olemaan ärsyttämättä ketään on pahasti hakoteillä. Pitäisi ymmärtää, että jo se ärsyttää suunnattomasti.

Töissä meillä on aina radio auki ja yleensä työpaikan auktoriteettihenkilöt haluavat sen Novan päälle, sieltä kun tulee muutakin mukavaa kuin musiikkia. Ja paskat! Kun tekopirteä juontaja heittelee tasaisin väliajoin seuraavanlaisia lauseita, alkaa meikäläisellä savu nousta korvista:

- Hei nyt meillä on kilpailu sulle. Sun pitää vain soittaa meille...

- Uutiset ja sään sulle toimittaa ...

- Soitamme sulle juuri nyt sun toivomia toivekappaleita ...

jne.

Tietysti radioihmiset sanovat tässä vaiheessa, että tottakai me sinutellaan. Radiohan on henkilökohtainen väline, jota kuunnellaan pääasiassa yksin. Ja paskat taas! Radio ei ole sen henkilökohtaisempi väline kuin telkkarikaan, jossa ei onneksi sinutella, ainakaan vielä. Tai ainakaan siinä määrin kuin radiossa. Chattijuontajia ja Vappu Pimiää ei lasketa. Luojan kiitos heitäkään ei ole pakko katsoa.

Lisäksi trendikkäät radiomogulit perustelevat sinutteluaan sillä, että radio on kuuntelijalle ystävä ja että he haluavat tulla lähelle ihmistä. Eli siis minua - niin ja sinua myös, keskiverto radion kuuntelijaa, jotta tuntisimme kanavan omaksemme ja juontajat ystäviksemme. Minä en ainakaan halua yhtäkään omahyväistä toimittajaa ystäväkseni. Heillä on suunnattomia vaikeuksia laskeutua normaali-ihmisen tasolle. Heillä kun on hillitön pätemisen tarve brassailla tiedoillaan, töillään ja ystäväverkostollaan(, jossa kaikki käyttävät toisiaan hyväkseen). Tuskin muusta osaavat puhuakaan.

Itse olen asettanut kaikki kaupalliset kanavat pannaan ja kuuntelen parempia kanavia, parempaa musiikkia soittolistojen ulkopuolelta ja oikeita ohjelmia, joissa on myös jotain sisältöä. 

No okei! Kuuntelen minä lätkämatsit kaupalliselta kanavalta.